Newsletter

Kunstcollectie provincie Antwerpen

Eindredactie Jasmina VAN KERSSCHAEVER
€22.50

Year: 2006
Place: Antwerpen
Publisher: provincie Antwerpen
Edition: 1st
Language: NL
Pages: 414
Condition: As New
Cover condition: As New
Binding: HC
Illustrated: fotografie Jacques Sonck

Doorheen de jaren heeft de provincie Antwerpen een schitterende verzameling kunstwerken opgebouwd, deels door schenking en deels door aankopen. De kunstcollectie omvat werken van zo'n 630 kunstenaars, waaronder grote namen zoals James Ensor, Eugène Van Mieghem, Frans Masereel, Constant Permeke, Marie Jo Lafontaine, Anne-Mie Van Kerckhoven, Michel Seuphor, Fred Bervoets, Pol Mara, Jan Fabre, Luc Tuymans, Pol Bury, Vic Gentils, Panamarenko en vele anderen. Ze bevat ca 400 schilderijen, 850 grafische werken, 300 ruimtelijke werken en 24 wandtapijten. Dit kunstpatrimonium is verspreid over de ganse provincie. Je treft de kunstwerken meestendeels aan in en rond het provinciehuis aan de Elisabethlei maar ook in openbare domeinen zoals het Rivierenhof, het Vrijbroekpark, het Vrieselhof e.a. 
  
- Met het boek Kunstcollectie Provincie Antwerpen kun je kennis maken met de werken van deze collectie. Het is geen saaie catalogus, maar een informatief kijk-, lees- en bladerboek met duidende teksten en prachtige foto's. Het boek biedt een selectie van een 200-tal werken en kunstenaars.

- Teksten: Katelijne Beerten, Griet Lebeer, Caroline Limbos, Hilde Serneels, Hilde Vanfleteren, Jasmina Van Kersschaever, Jan Walgrave.

- Inhoud:
lnleiding
De portrettengalerij van de gouverneurs
Van 1830 tot de Eerste Wereldoorlog
De twee wereldoorlogen en het interbellum
Van de Tweede Wereldoorlog tot 1980
Van 1980 tot 2006
Beeldhouwkunst en ruimtelijke kunst
Toegepaste kunsten
lndex.